De moederwond: wat is het en hoe heel je ervan?

3-daagse Workshop: Heling van de moederwond

De ‘moederwond’ is een term die je vast wel eens hebt gehoord. In mijn praktijk ontvang ik veel vrouwen die zo’n wond met zich meedragen. De vrouw die heel goed weet wat ze wil in haar leven maar toch wordt tegengehouden door gedachten en energieën die zo krachtig zijn dat het moeilijk is te doorbreken.

Hoe herken je een moederwond?

Al in de baarmoeder kunnen we feilloos haar energie oppikken. Eenmaal uit de buik van onze moeder, spiegelen we ons aan haar. Als kind ben je afhankelijk van je verzorger. Voor je basisbehoeften maar daarnaast heb je sterke emotionele behoeften: liefde en aandacht. Dat vormt je. Als het eerste en op dat moment belangrijkste persoon in je leven dat niet kan geven, kan de moederwond ontstaan. Een gebrek aan eigenwaarde, negatieve gedachten over jezelf, anderen en emotioneel niet stabiel zijn kunnen hier allemaal gevolgen van zijn. En dit kan zich uiten in allerlei fysieke en psychische klachten die je leven negatief beïnvloeden.

Je kunt de moederwond zelf helen

Een moederwond zit diep. Het heeft enorme impact op je leven. Maar het goede nieuws is dat je je moeder niet nodig hebt om deze wond te helen. Je kunt het zelf doen en het niet langer in de weg laten staan van jouw geluk. Dit betekent vrij zijn van keuzes maken die gebaseerd zijn op pijn uit het verleden. Vrij zijn van gedachten en overtuigingen die je van jouw geluk weghouden. Vrij zijn van boosheid die alleen jezelf raakt. En ook vrij zijn van jezelf niet het allerbeste gunnen en slecht over jezelf denken. Hoe fijn zou dat zijn?

De sleutel naar heling

Vanuit mijn eigen ervaring met de moederwond weet ik dat bepaalde gedachten zich diep kunnen nestelen in je wezen en je kunnen belemmeren. Het worden schaduwgedachten die je overal volgen. Totdat je het beseft. En weet hoe je je ervan moet bevrijden. Dat gun ik jou ook. Daarom heb ik mijn ervaring en professie gebundeld in een workshop die jou ook heelt van de moederwond. In een kleine groep vrouwen deel je en heel je. En start je met een nieuwe manier van leven, vrij van de moederwond die zoveel ruimte innam en klaar om die ruimte met geluk te vullen.

Liefs Miranda