Danseres, psychiater of..

miranda-de-bunje-healer-rotterdam-1

Terugkijkend op mijn Leven!

Het is verbazingwekkend hoe het leven ons pad kan leiden, zelfs als dat pad ons naar plekken brengt die we nooit hadden verwacht. Als ik terugkijk op mijn leven, besef ik steeds duidelijker waarom ik het werk ben gaan doen dat ik nu met zoveel passie en toewijding uitvoer.

In mijn jeugd droomde ik ervan om ofwel een getalenteerde danseres te worden die op het podium straalde, ofwel een begripvolle psychiater die mensen hielp hun diepste emoties te begrijpen. Hoewel die dromen niet letterlijk zijn uitgekomen, hebben ze wel de koers van mijn leven beïnvloed. Ik ben geen danseres op het podium, en ook geen psychiater in de traditionele zin. Toch heb ik ontdekt dat mijn roeping in het begeleiden, ondersteunen en het brengen van heling ligt, maar dan op een diepere laag dan enkel het cognitieve aspect. Holistisch dus, ik kijk naar de mens in zijn geheel.

Mijn reis heeft me geleerd dat heling verder gaat dan louter actie ondernemen. Het gaat om het begrijpen van de wortels van onze pijn en het helen van de ziel. In mijn eigen leven heb ik onveiligheid gekend, een onveiligheid die me heeft gedreven om mijn emoties voor een lange tijd af te sluiten. Het sluiten van mijn hart en het loskoppelen van mijn lichaam brachten echter nog meer onveiligheid met zich mee. Het werd steeds moeilijker om warmte en licht binnen te laten.

Het herkennen en accepteren van deze cyclus was een essentieel keerpunt. Het feit dat het hoofd soms overuren maakt en de connectie met ons gevoel en lichaam verstoort, kan ons energie uitputten. Grenzen aangeven wordt een uitdaging, omdat we vaak voorbijgaan aan wat ons innerlijke kompas ons vertelt.

Mijn persoonlijke reis heeft me geleerd dat het belangrijk is om onze innerlijke danseres en psychiater te eren. Dansen met het leven, onze emoties omarmen en begrip hebben voor onze diepste verlangens en wonden is een reis van zelfontdekking en heling. Het is een reis die ons in staat stelt om warmte en licht binnen te laten, onze grenzen te stellen en onze energie in balans te houden.

Ik ben dankbaar voor de wendingen in mijn levenspad die me hebben geleid naar waar ik nu ben, en ik ben vastberaden om anderen te helpen op hun reis naar heling en zelfontdekking. Het maakt niet uit welke dromen we ooit koesterden; wat er echt toe doet, is de reis die we nu maken en hoe we anderen kunnen bijstaan op hun eigen pad naar heelheid.

Laten we samen dansen naar het licht en de warmte van ons hart omarmen, want daar ligt de sleutel tot ware heling en groei.

Liefs Miranda