Welkom bij mijn allereerste blog!

Miranda_HR-11

Ik weet als geen ander dat veranderingen angstaanjagende gevoelens met zich kunnen meebrengen, vooral als je met enkele trauma’s hebt moeten afrekenen. Maar dit is waar we ons vandaag op richten: het verkennen van onbekende terreinen, het omarmen van de energie die in ons stroomt, en luisteren naar onze intuïtie om onze levensreis te verlichten.

De kunst van het leven wordt vaak gevonden buiten de gebaande paden. Soms dwalen we zo ver van ons innerlijke kompas af dat we de richting kwijtraken. Maar gelukkig zijn er gidsen die ons kunnen laten zien hoe diepere wijsheid, innerlijke energie en intuïtie ons leven kunnen beïnvloeden.

Het lastigste is je te ontdoen van de verwachtingen van anderen. We willen niet afgewezen worden, maar laten we eerlijk zijn, de druk om aan die verwachtingen te voldoen kan zwaar wegen.

Soms voel je misschien dat je vuur is gedoofd en je je steeds leger voelt. Maar omdat je denkt dat anderen van jou verwachten om door te gaan, blijf je doorgaan. Heel misschien heb je zelfs een schijnwereld gecreëerd en leef je in een façade. Van binnen voel je je steeds minder, maar aan de buitenkant laat je iets anders zien. Je hebt het gevoel dat je pas ‘heel’ bent als je iets kunt betekenen voor anderen…

Je straalt kracht uit, lacht zelfs als je je vreselijk voelt. Misschien lach je net iets te hard en zeg je dat je alles aankunt. Je laat je stoere kant zien en roept altijd dat het goed met je gaat. Maar thuis kun je wel eens verdrietig zijn, en misschien deel je dat zelfs niet met je partner, uit angst dat hij of zij dat niet van je verwacht.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen, zelfs degenen die er krachtig uitzien, hun kwetsbare kant hebben. Het is oké om jezelf toe te staan om authentiek te zijn en je gevoelens te delen, zelfs als dat betekent dat je jezelf van een meer kwetsbare kant laat zien. Het is een teken van kracht om eerlijk te zijn over je emoties en jezelf de ruimte te geven om te groeien en te helen.

Waar ging het mis? Misschien heb je in het verleden beslissingen genomen waar je niet volledig achter stond. Misschien heb je veel inspanningen geleverd om je kwetsbaarheid te verbergen. Wellicht liet je je kracht pas zien als het strikt noodzakelijk was, en zelfs dan kwam deze voort uit wilskracht eerder dan zachtheid. Het gevoel van niet goed genoeg te zijn, heeft je ervan weerhouden om je ware zelf te laten zien. Je hebt geleefd met een gevoel van leegte en onbelangrijkheid, en misschien heb je jezelf volledig opgeofferd om anderen te behagen.

Zelfliefde is een begrip dat je wellicht vaak hebt gehoord en waarover je met vriendinnen hebt gesproken. Maar de vraag is: voel je deze zelfliefde in elke vezel van je lichaam? Handel je er actief naar? Het is een reis om zelfliefde te cultiveren en het begint met het erkennen van je eigen waarde en het geven van prioriteit aan je eigen welzijn. Zelfliefde is niet egoïstisch; het is de basis voor het creëren van een gezonde en vervullende relatie met jezelf en anderen.

De angst voor afwijzing en het gevoel er niet bij te horen, is een sociale angst die velen van ons delen. Maar naarmate je innerlijke verlangen naar vrijheid sterker wordt, verzwakt deze angst. Het is tijd om de beelden die je van jezelf hebt los te laten. Je bent niet meer dezelfde persoon als een paar jaar geleden. Misschien is het moment aangebroken om een balans te vinden tussen werk en persoonlijk leven, en jezelf te bevrijden van de lasten die je jezelf hebt opgelegd. Dit betekent op zoek gaan naar wat echt belangrijk voor jou is.

Laat los, herontdek jezelf en omarm de verandering. Je verdient een leven dat volledig jouw eigen is.

Liefs Miranda