Dromen zijn geen bedrog

Authentique-waveoflife-130

In een wereld waarin we vaak worden verteld dat dromen slechts illusies zijn, blijkt soms het tegenovergestelde waar te zijn. Jaren geleden koesterde ik een droom, het organiseren van een prachtige retraite waar mensen konden samenkomen en zichzelf konden vinden. Het was een visie doordrenkt van hoop en inspiratie, maar zoals het vaak gaat, verliep het pad anders dan verwacht. De retraite kwam nooit tot stand en mijn geloof begon te wankelen. Dromen leken plotseling niets meer dan bedrog.

Maar het leven heeft een mysterieuze manier om onze diepste verlangens te vervullen, zelfs als we het op dat moment niet kunnen zien. Nu, vele jaren later, bevind ik me op het punt om deel te nemen aan een retraite die door een prachtige ziel is georganiseerd. En niet zomaar als deelnemer, maar als een leraar die deelneemt aan de verbonden ademcirkel en soulsessies mag begeleiden. Het lijkt bijna alsof het universum mijn dromen heeft gehoord en ze op zijn eigen tijd heeft gemanifesteerd.

Maar deze reis gaat verder dan alleen het verwezenlijken van een lang gekoesterde droom. Het gaat over de reis van heling en groei die ik heb doorgemaakt om hier te komen. Soms moeten we eerst onze eigen wonden helen voordat we onze visie in de wereld kunnen brengen. Heling is de sleutel tot innerlijke harmonie, een balans die ons in staat stelt om onszelf en anderen lief te hebben.

Als ik nu terugkijk op mijn reis, besef ik dat de weg naar het vervullen van onze dromen niet altijd rechtlijnig is. Soms moeten we omwegen nemen, obstakels overwinnen en onszelf herinneren aan onze eigen kracht en veerkracht. Maar als we trouw blijven aan onze visie en blijven geloven in de kracht van onze dromen, kunnen ze uiteindelijk tot bloei komen op manieren die we ons nooit hadden kunnen voorstellen.

Dus ja, dromen zijn geen bedrog. Ze zijn de vonk die ons in beweging zet, de gids die ons leidt naar onze diepste vervulling. En terwijl ik me nu steeds meer richt op mijn eigen onderneming, ben ik vastbesloten om die dromen te blijven koesteren en te zien waar ze me naartoe leiden. Want zoals ik heb geleerd, zijn dromen misschien wel de meest waardevolle waarheden die we bezitten.

Liefs Miranda