Zelfontdekking door verbonden ademhaling

miranda-verbonden-ademhaling

In de zoektocht naar zelfontdekking stuitte ik op een krachtige techniek: de verbonden ademhaling. Eerlijk gezegd was mijn eerste reactie een mix van nieuwsgierigheid en weerstand. In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaring, waarbij ik alle emoties durfde te voelen, mezelf openstelde voor het onbekende en de diepste lagen van mijn zijn verkende.

Weerstand en Vooroordelen: Het idee van samen in een cirkel zitten, naar elkaar staren en emotionele dieptes delen, bracht initieel weerstand met zich mee. Mijn allereerste keer had ik een enorme terughoudendheid. Energetisch voelde het als een drempel, maar daarover meer in mijn volgende blog.

De Start van de Reis: We begonnen met het zakken in ons lichaam, een moment van voelen voordat de muziek begon. Mijn liefde voor dansen en bewegen gaf me aanvankelijk een positief gevoel. Een korte meditatie volgde, waarna de begeleidster aankondigde dat we zouden beginnen met de verbonden ademhaling. Mijn weerstand was voelbaar, maar ik besloot mezelf toe te staan alles te voelen en los te laten.

De Ademhalingsexperience: De verbonden ademhaling kent geen pauzes tussen de ademhalingen, wat even wennen was. De eerste 15 minuten waren moeizaam, maar eenmaal op gang ervoer ik iets bijzonders. Nooit eerder had ik mijn emoties zo intens laten gaan. Een gevoel van vrijheid en ruimte overviel me, en hoewel het even wennen was, omarmde ik al snel de ervaring.

De Helende Kracht: Het delen van deze ervaring met anderen voelt als een geschenk. Recentelijk had ik een dame uit de spoedeisende hulp in mijn ademcirkel, die aanvankelijk twijfelde vanwege haar instinct om te reanimeren. Het herinnerde me aan mijn eigen initiële gedachten. Verbonden ademhaling activeert diepe heling op een niveau dat moeilijk te beschrijven is. Het voelen van je eigen lichaam is werkelijk een bijzonder geschenk. Gun het jezelf!

Wat Kun Je Verwachten? Vanaf januari 2024 nodig ik je uit om deel te nemen aan de maandelijkse ademcirkel, waar muziek, beweging en verbonden ademhaling samenkomen voor een unieke en helende ervaring. Deze cirkels bieden een veilige ruimte om diep in jezelf te duiken, emoties te laten stromen en verbinding te maken met anderen.

Liefs Miranda